fbpx
 

News

,

Моделюємо меблі у Revit

За час практики студенти спеціальності Дизайн середовища (інтер’єру) спроектували меблі для кухні у програмі Revit та виконали 3D-модель.

З допомогою системи проектування в Revit, дизайнер інтер’єру може стати «людиною-оркестром» і замінити цілу студію. Це можна зробити завдяки BIM (building information model) технологіям. В методиці проектування Revit дизайнер йде не від креслень до об’єму, а від об’єму до креслень. Тобто він проектує відразу в 3D. Такий спосіб проектування дозволяє збільшити швидкість видачі робочої документації і запобігти помилкам, які часто з’являються під час ремонту, на стадії проектування.

Revit дозволяє відразу створити модель, на яку автоматично видаються всі креслення і специфікації, а також готова 3D-модель для автоматичного зв’язку (Link) з 3ds Max. Дизайнеру більше не потрібно моделювати в 3ds Max по кресленнях інтер’єру. Він просто зв’язує 3D-модель, налаштовує матеріали і світло V-ray, розставляє хороші моделі і робить рендер.

Модель оновлюється автоматично і з’являється в 3dsMax миттєво і без помилок. Не потрібно хвилюватись, що ваш 3D-візуалізатор забуде зробити правки. У нього вони будуть з’являтись автоматично. Фактично при такій системі роботи, 3D-візуалізатор потрібен тільки для шаблонної роботи, яку дизайнер може виконати сам.

Щодо робочої документації проекту: технологія Revit дозволяє видавати автоматичні специфікації на плитку, розетки, меблі та інші елементи. Це дуже зручно – дизайнер вносить швидкі корекції в модель, і вони автоматично з’являються на всіх кресленнях проекту.

Працюючи за такою системою, дизайнер сам контролює весь процес і не віддає роботу іншим фахівцям.

Leave a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *