Університет "Україна" Тернопіль

Дивовижні лінії рисунку

Студенти першого курсу Університету «Україна» спеціальності Графічний дизайн упродовж двох тижнів відкривали для себе нові прийоми графічного зображення.

Починалось все як на звичній парі рисунку – натурна постановка, мольберти, листи. Але відсутній графітний олівець, який замінили ручки, лінери і фломастери.

Опанування нових графічних матеріалів вимагало пошуку нових підходів до рисування з натури. Розпочали юні дизайнери з лінії – однієї з найбільш виражальних засобів художника. Максимально спростовуючи об’єкти натюрморту, студенти намагались зобразити їх лише однією лінією, яка в креативному процесі пошуку пластики і гри з її товщиною ставала «живою». Далі, набравшись сміливості і надихнувшись роботами художників в стилі оп-арт, взялись створювати ілюзію об’єму та форм предметів все тими ж лініями.

Згодом експерименти з лініями, їх характером і кількістю в одному рисунку, привели студентів до висновку, що різноманітні лінії можуть бути штрихом. Це спонукало майбутніх спеціалістів до експериментів в тональному рисунку. Штрихи в одному напряму; по формі предмета; вільний штрих та навіть фактурна лінія – всі ці прийоми тепер є у багажі опанованих навичок студентів-дизайнерів Університету «Україна».