Дисципліна Технологія продукції ресторанного господарства
Електронний курс
Асортимент і приготування продукції ресторанного господарства
Обсяг самостійного навчання: 8-9 годин
Обсяг навчання з викладачем: 3-4 години
Цей короткостроковий курс призначений для здобувачів освіти усіх спеціальностей та працівникам закладів громадського харчування.
Ви ознайомитесь із асортиментом та загальними правилами приготування холодних та гарячих страв, а такою гарячих та прохолодних напоїв.
В кожному розділі цього курсу описано класифікацію, асортимент, механічну обробку продуктів, технологію приготування страв та напоїв, правила подачі, вимоги до якості.
Курс охоплює такі питання:
- Основи харчових продуктів: хімічний склад, харчова цінність, класифікація.
- Кулінарна обробка: технологічні процеси, прийоми приготування.
- Технологічні процеси: механічна обробка овочів, риби, м’яса; приготування страв з риби та м’яса, овочів, круп, бобових, макаронних виробів,борошна, яєць.
- Контроль якості: вимоги до високоякісної продукції, діагностика технологічних процесів.
Цей курс може бути корисним як для тих, хто планує роботу в галузі готельно-ресторанної справи, так і для тих, хто просто хоче покращити свої кулінарні навички.
Зміст курсу:
РОЗДІЛ 1: Холодні та гарячі закуски
РОЗДІЛ 2: Перші страви
РОЗДІЛ 3: Другі гарячі страви
РОЗДІЛ 4: Солодкі страви
РОЗДІЛ 5: Гарячі та прохолодні напої
Після завершення роботи з матеріалами розділів Ви можете пройти онлайн-оцінювання й одержати сертифікат про опанування курсу.